Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kodin valaistus - inspiraatioita jokaiselle

Valaisimen puhdistus

Keskiviikko 1.6.2022 - Nina/Valomanni

Saamme paljon kysymyksiä valaisimien ja varjostimien puhdistuksesta. 

Tässä pieni muistilista ko asiasta.

Kristallikruunut / valaisimet:

- Mikrokuituliina on paras kiillotukseen ja valaisimen runko-osien puhdistukseen. Sillä saa myös pölyt pois kristalleista, mikäli kyseessa suuret kristallit, joiden yksittäinen pyyhkiminen vielä onnistuu.

- Kristallikruunujen pienet kristallit puhdistuvat kätevästi kristallikirkasteella suihkutellen. Meiltä löytyy tätä tuotetta hintaan 9,50€/pullo. Suihkeen suihkutus - ja pöly valuu nesteen mukana pois ilman erillistä puunaamista/kuivaamista.

- Mikäli kristallit/valaisimen kuvut  ovat erityisen likaisia esim. rasvaisia ja vuosikausien pölyttämiä, suosittelen valaisimen pesua Fairy-vedellä. Se on testatusti paras pinttyneen lian poistossa. Valaisimen voi myös viedä Fairy käsittelyn jälkeen suihkuun. Tällöin lamput kannattaa pitää paikallaan, jotta vettä ei pääse suoraan lampunkannan sisälle. Suihkutuksen jälkeen lamput täytyy irrottaa valaisimen sähköosien kuivumisen tehostamiseksi. Ennen valaisimen kytkentää täytyy varmistaa, että kaikki osat ovat kunnolla kuivuneet.

- Kaikintavoin puhdistettaessa on sähköt oltava pois kytkettynä valaisimesta. Työ täytyy siis tehdä valoisaan aikaan.

Varjostimet:

- Imurointi pitkäharjaksisella tekstiilisuuttimella pienellä imuteholla on paras  tapa saada pölyt pois.

- Tahroja voi kokeilla poistaa mikrokuituliinalla, joka on hieman kostea.

- Hauska tapa fiksata varjostin, on maalata siihen kuvioita akryylimaaleilla. Kaikki puuvillaiset/pellavaiset tasapintaiset varjostimet, jossa on laminointivahvistus sisäpuolella, käyvät maalattaviksi. Öljymaalit eivät tähän työhön sovellu.

- Jos varjostin on kivan muotoinen, mutta sen kangas ei enää miellytä, voi eri lankoja ja punontamenetelmiä käyttäen tehdä runkoon uuden päällisen. Jotkut ompelijat/ entisöijät tekevät myös valmiille rungoille uusia kangasverhoiluja - meiltä onnistuu ainoastaan koko varjostinten mittojen mukaan teettäminen.

Yleisesti ottaen puhtaus on valotehon maksimoinnin ja virrankulutuksen minimoinnin suhteen todella tärkeä asia. Puhdas valaisin tuo kotiin tunnelmaa ja raikkautta - pölyiset valaisimet/varjostimet ovat jopa sähköturvallisuuden kannalta vaarallisia.

kristallikirkaste.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kristallin pesu, puhdistus, kiillotus, pöly, rasvalika, kestävä kehitys, tuunaaminen, fiksaus