Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kodin valaistus - inspiraatioita jokaiselle

Koululaisen tai opiskelijan työpisteen valaistus

|

Maanantai 1.8.2022 - Nina/Valomanni


Miten työpiste kannattaa valaista?

Millainen lamppu on sopiva koululaisen työskentelyvaloksi?

Miten paljon pieni koululainen tarvitseen valoa?

Montako lumenia tarvitaan lukemiseen?

LED-tekniikan myötä valaistukseen on tullut paljon vaihtoehtoja tehokkuuden (lumen)  ja värisävyjen (Kelvin) suhteen. Monesti pää menee pyörälle tässä vaihtoehtojen viidakossa ja oikean valaisimen löytäminen tuntuu tuskaisen vaikealta.

Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että pieni koululainen tarvitsee vähemmän valoa (250lm-470lm) kuin ikääntyneemmät silmät. Varsinaisia tehokkuuden (W) rajoituksia valaisimissa ei enää LEDien aikana tarvitse miettiä. Lamput eivät kuumene juurikaan, joten isompi valotehokin on mahdollista valita valaisimeen, jossa on vaihdettava lamppu.

Muita tärkeitä asioita hyvässä valaistuksessa on valon suuntaamismahdollisuus niin ettei se häikäise silmiä, valokeilan laajuus ja tapahtuuko työskentely näyttöpäätteellä tai kirjojen parissa. Myös työpöydälle tulevat varjot kannattaa huomioida esim. kattovalaisimen sijoituksessa.  Takaa tuleva valo luo varjon - valaisin täytyy olla suoraan työpisteen yläpuolella.

Markkinoilla on laaja valikoima myös kiinteitä LED valaisimia, joissa voi säätää värilämpötilaa ja valotehoa. Nämä "herkut" ovat tarpeellisia lähinnä sillloin, kun työpisteen ääressä vietetään pitkiä aikoja tai jos huonetta on tarvetta valaista hämyisemmin työskentelyajan ulkopuolella. Pienten lasten pöydällä ko valaisimet ovat turhia "leluja".

Valomannissa suosimme valaisimia, joissa on vaihdettava lamppu - korjaamme myös rikkoutuneita hyväksi todettuja valaisimia. Tärkeitä arvoja myymissämme tuotteissa ovat kestävävyys, pitkäikäisyys, korjattavuus ja laadukkuus. 

Diego.png

pronto_varikas.png

Avainsanat: työpöytävalaisin, koululaisvalaisin, opiskelupisteen valaistus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini