Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

LED-lamppujen himmennys

LED lamppujen himmennys - miksi ei aina toimi?

 1. Tarkista, toimiiko LED-lamppu himmentimen kanssa. Ledit kuluttavat vähän virtaa, joten himmentimen tehoalueen tulee alkaa matalalta (esim. tehoalue 10-80 W).
 2. Kaikki LED-lamput eivät ole himmennettäviä, joten tarkista, että pakkauksessa on himmennyssymboli (Dimmable).

Minimi- ja maksimikuorma

 1. Jokainen himmennin omaa minimi- ja maksimikuormansa (=tehoalueensa).
 2. Jos polttimoiden teho (W) ei ylitä himmentimen minimikuormaa, ei himmennys toimi.
 3. Minimi - maksimikuorma lukee himmentimessä.
 4. Esim: 15 W - 300 W, tällöin himmennettävien polttimoiden yhteis teho (W) tulee ylittää 15 W, mutta se ei saa ylittää 300 W, jotta himmennin toimii toivotulla tavalla.

Etureunan himmennys - käytetään hehkulamppujen himmentämiseen

 1. Tehoa pienennetään katkaisemalla siniaalto etureunasta.
 2. Toimii perinteisillä muuntajilla toimivien pienjännitelamppujen sekä tavallisten hehkulamppujen kanssa (resistiivinen kuorma).
 3. Vääräntyyppistä muuntajaa käytettäessä voi ilmetä surisevan äänen ja väreilevän valon riski.

Takareunan himmennys - elektronisen muuntajan himmennin

 1. Tehoa pienennetään katkaisemalla siniaalto takareunasta.
 2. Toimii hyvin elektronisilla muuntajilla toimivien pienjännitelamppujen (kapasitiivinen kuorma) sekä hehkulamppujen kanssa, mutta ei toimi perinteisten muuntajien kanssa (induktiivinen kuorma).

Lamppujen ja himmentimien valmistajat tuovat markkinoille uusia tuotteita, jotka soveltuvat nykyiseen tekniikkaan. ...ongelma poistuu siis lähitulevaisuudessa. Useimmilla toimittajilla on nykyään suosituksia siitä, mitkä himmentimet toimivat heidän lamppujensa kanssa.

Pienjännitelamput (12 V)

Kun on kyse 12 V:n halogeenilamppuja korvaavien LED-lamppujen himmennyksestä, muuntaja tai LED-ohjain määrää, mitä himmennintä voi käyttää.

Muuntajan minimikuorma tai himmentimen minimikuorma voi aiheuttaa ongelmia. LED-lamppu ei välttämättä sovellu halogeenilampun korvaajaksi halogeenimuuntajassa, koska kuorma on erityyppinen: halogeenilampuissa on resistiivinen kuorma, kun taas LED-lampuissa on kapasitiivinen kuorma.